Sildemarked

01sep8:0002(sep 2)20:00Sildemarked

Event Detaljer

Så er det igen tiden til, at der på havnen i Stege afholdes Sildemarked fredag og lørdag den 1. og 2. september. Det bliver igen i år et fantastisk oplevelse, og der vil være mange ting at se på.

Sildemarkedet åbner fredag kl. 10. Der vil være boder på havnen, rig mulighed for at få stillet sulten, slukket tørsten, og selvfølgelig gøre en god handel.

Der er mulighed for at købe pølser, pandekager, burger, flæskestegs-sandwich, fritter og fiskefilet, kunsthåndværk, lidt lækkert til garderoben, pynt og hygge til hjemmet, samt en god snak om luft og varme.

Fredag er Hans Holger klar med salg af sild på havnekanten, hvor han plejer at stå.

Traditionen tro vil der kunne købes de fantastiske Sortsild, som i år igen blever tilberedt af Rotary.

I Middelalderlejren vil man kunne møde:

• Håndværkerlejr: Familie med børn, hvor der vises diverse håndværk, som feks. bearbejdning af træ til f.eks buer, spiseredskaber etc. Kvinderne broderer tøj.

• Hørværkstedet fra Køng Museum. Håndværkere og formidling af forarbejdnings processer, der viser processen fra hørplanterne høstes til kartning, farvning, vævning til brug i feks tøj og linned/hør duge. Børn og voksne kan prøve de forskellige redskaber foran teltet. Hørplantens frø blev presset, det gav hørolie/linolie som bruges til at behandle og male træværk i huse og på skibe.

• Instrumentmagerens Kone, spiller på gamle instrumenter, der blev brugt i middelalderen som feks drejelirer og diverse blæseinstrumenter. Hun kombinerer musikken og sang med historier om de forskellige instrumenter og hvad de blev brugt til. Det bringer de besøgende ind i musikkens verden. Musik og sang var en vigtig ingrediens i underholdning og fortælling af historier til folk der i middelalderen ofte var analfabeter. Musikere havde en vigtig rolle, som dem der bragte nyheder fra andre byer og lande. Ofte blev der sunget kædesange, hvor musikere/sangerne sang for og tilhørerne gentog teksten. Disse sange kunne ofte indeholde rigtig mange vers. Folk kunne nemt huske teksterne, der ikke var komplicerede, så både børn og voksne sang med.

• Musikeren Jens Olsen, spiller musik som det lød på gaden og på værtshuset.

• Meonica Musica er 5 kvinder der spiller og synger middelalderens ballader og sange til byens indbyggere.

• Falkoneren kommer til markedet med sine flotte rovfugle. Hans arbejde var at træne de vilde fugle, så de kunne fange dyr til Herremanden.

• Stella er plantefarver. Hun har sine gryder med, der fyldes med vand og planter, som efter flere timers opvarmning over bålet giver de flotteste farver til uldgarn og hørtøjet.

• Handelsmanden Rosenkrantz har skønne varer med på markedet.

• Børn kan sammen med naturguide Katrine Gro røge deres egen sild.

På pladsen vil man også kunne møde Søren Larsen, havbiolog. Søren har i år taget sit vådlaboratorium med, så du kan se, røre og føle dit lokale havmiljø. Der er et kæmpe rørbassin og flere små akvarier, baljer og bakker fyldt med fisk og havdyr, som de lokale fiskere og dykkerklubben i Stege har fanget. Alle dyr bliver selvfølgelig sat tilbage i havet igen.

Dykkerklubben vil også kigge forbi og forevise dykning, samt indsamle spændende materiale til våd laboratoriet.

Både fredag og lørdag kan der købes kaffe og kage i teltet kl. 10 – 17

Handelsstandforeningens salgsvogn er selvfølgelig også på pladsen med øl, vin og vand.

Kom til Aftenhygge med lækkert mad og musik i teltet kl. 17-20.

 

 

Mere

Tidspunkt

1 september, 8:00 - 2 september, 20:00

Kurv
Luk