Sildemarked

06sep(sep 6)10:0007(sep 7)17:00Sildemarked

Event Detaljer

Så er det igen tid til, at der på havnen i Stege afholdes Sildemarked fredag og lørdag den 1. og 2. september.

Det bliver igen i år en fantastisk oplevelse, og der vil være mange ting at se på.

Sildemarkedet åbner fredag kl 10.

Der vil være boder på havnen, rig mulighed for at få stillet sulten, slukke tørsten, og selvfølgelig gøre en god handel.

Der er mulighed for at købe pølser, pandekager, burger, flæskestegs-sandwich, fritter og fiskefilet, kunsthåndværk, lidt lækkert til garderoben, pynt og hygge til hjemmet, samt en god snak om luft og varme.

Fredag er Hans Holger klar med salg af sild på havnekanten fredag, hvor han plejer at stå.

Traditionen tro vil der kunne købes de fantastiske sortsild, som igen i år bliver tilberedt af Rotary.

I middelalderlejren vil der hver halve time være nye programsatte aktiviteter, hvor både børn og voksne kan deltage.

Alle aktiviteter er gratis og børn som deltager får en lille sildetegning med en uld snor i, så det kan bindes om håndled eller arm.

Med mindst 3 silde-armbånd kan du blive ridder af Stege by og få dit ridderbevis hos skriveren.

Alle middelalderlejrens aktiviteter har til formål at give børn og voksne et indblik i middelalderlivet.

Hvordan farvede vi uldgarn, og hvordan havde farverfamilien det mon? Det viser og fortæller Stella Farver gerne om.

Hvordan lavede vi vores hørstof? Det kan I både se og høre om. Og I kan også være med i fremstillingsprocessen hos Hørværkstedet fra Køng.

Hvordan så bogstaverne ud, når skriveren skulle skrive et dokument? Det kan I se hos Skriver Charles og har børn deltaget i mindst 3 aktiviteter kan I også se Skriver Charles skrive jeres navn på jeres ridderbevis, som var det i middelalderen. Charles har også nogle ægte gamle dokumenter at vise jer og fortælle om.

Hos handelsmanden Benny kan I se mange spændende ting og sager og endda købe dem. Benny er også håndværker og fortæller gerne om håndværk og handel i middelalderen.

Hos Valdemars riddere kan I tage en sværd-kamp i kamparenaen. Det er på den lille plads efter broen, skråt over for Sildemarkedet, så der er trafiklys der skal krydses. Vi følges ad derhen (måske med musik) når kamp aktiviteten er på programmet. Det er også muligt at tage en sværd-kamp på andre tidspunkter, så hold øje med, når der er åbent i kamparenaen.

Har I lyst til at spille sammen med Meonia Musica – Stege bys stadsmusikanter, som består af 4 middelalder kvinder – så hold øje med hvornår de er på programmet eller gå hen til dem, når de er i gang med at spille.

Kan I lide sækkepibemusik, så spiller, viser og fortæller sækkepibespiller Jens Olsen jer gerne om middelalderens sækkepiber.

Måske har I lyst til at danse og det er der rig mulighed for. Hold øje med når Saltara danserne er programsat, så hjælper de jer ind i middelalderens dansetrin. Jens spiller sækkepibe til så det svinger.                                                                                                                                      Ser I danserne på andre tidspunkter hjælper de jer også gerne ind i middelalderens kædedans – trinnene er såmænd ikke så svære endda.

Jagtfuglene er både spændende og smukke. Falkoner Jan Ahlehoff fortæller gerne om falkejagt i middelalderen – herunder udstyr, træning, jagtteknik m.m.                               Måske kan I prøve at holde en af fuglene, så hold øje med, hvornår Jan og jagtfuglene er på programmet.

Hos Drageskytterne kan I se hvordan man laver en bue og en pil – og I kan også prøve at skyde med bue og pil.                                                                                                        Der vil ikke være åbent på bue-banen hele tiden, så hold øje med, hvornår de åbner.

Bliver I sultne kan I ryge jeres egen sild hos sildefolket. Det er spændende at ordne silden klar og den smager godt.

Hos Drage skytterne kan I også bage et lille fladbrød over åben ild. Og når I så spiser jeres sild og fladbrød kan I samtidig lære om høvisk bordskik i middelalderen.

3 gange i løbet af dagen vil de nye riddere samlet blive hædret hos ridder Daniel. Du kan også blive slået til ridder hos skriveren, hvis I ikke har tid til at være med til den stor hædring.

Få mange flere oplysninger i programmet, som hænger ved indgangen til det store telt, og vælg hvad I lige har lyst til at deltage i.

 

 

 

 

 

 

 

 

Mere

Tidspunkt

6 september, 10:00 10:00am - 7 september, 17:00 5:00pm(GMT+02:00)

Kurv
Luk